Yunanistan'a Kaçan Askerlerle İlgili Flaş İddia

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre darbeci askerler kışlada kalıyor ve 80 kişilik güvenlik gücü onları koruyor.

09.06.2018-15:47 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-16:23)

Yunanistan'da yayına çıkan Ta Nea Gazetesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yunanistan'a giden ve Mayıs ayının son günlerinde serbest bırakılan 8 darbeci FETÖ mensubu askerin ülkedeki askeri kışlalardan bir tanesinde koruma altında olduğunu öne sürdü.

SUİKAST TEHLİKESİNE KARŞI SIKI KORUMA

Gazetenin "8'leri kışlada koruyorlar" manşeti ile verdiği haberde, Yunan yetkili kurumları tarafından 18 aylık tutukluluk durumlarının sona ermesi ile serbest kalan 8 darbeci askere psikolog yardımı sağlandığı ve bir askeri kışlada yer aldıkları ifade edildi. Gazeteye göre her darbeci askerin farklı odası var fakat mutfak ve salon ortak kullanım alanı. Habere göre, Yunan resmi kurumlarının asıl korkusunun ise 8 darbeci askere yapılabilecek bir suikast olduğu iddia ediliyor. Bu nedenle yemeklere dahi özen gösterilip kontrol ediliyor ve sıkı koruma tedbirleri sağlanıyor.

BEKİR BOZDAĞ "PAKETLEYİP ALACAĞIZ" DEMİŞTİ

Bugüne dek basına yansıyan röportajlarda ve Yunan makamları tarafından paylaşılan ayrıntılarda 8 darbecinin bir veya da iki evde aşağı yukarı 80 kişilik bir polis gücü tarafından korunduğu ifade ediliyordu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın "Nerede kalırlarsa kalsınlar onları paketleyip Türk yargısına vereceğiz" açıklamasının ardından ise Yunan makamlarının devamlı olarak koruma planlarını değiştirdiği bilgisi geldi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal