Yunanistan Fransa Anlaşması: Gemiler Geliyor

Yunanistan Savunma Bakan Vekili Kouvelis, bugün "Fransa'nın finansal kiralama yoluyla bize iki fırkateyn sağlayacağı doğru, sonraki adım iki fırkateyn daha almak olacak." Açıklamasında bulundu

20.04.2018-12:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-12:48) Yunanistan Fransa Anlaşması: Gemiler Geliyor

Yunanistan Ege'de ortalığı germesinin hemen ardından Türkiye'nin verebileceği olası karşılıklara karşı karşıya kaldı şimdi savunmaya çekiliyorlar. Kendilerinin oluşturduğu gergin ortam nedeniyle, yine kendi saldırgan tavırları karşısında kendini tehlikede hisseden Yunanistan yönetimi, Fransa'dan 2 adet fırkateyn kiralamaya karar verdi.

Yunanistan kiraladığı gemileri, içinde bulundukları finansal durumlar sebebi ile satın alamıyor.

5 YIL KİRALAMA

Yunanistan Savunma Bakan Vekili Fotis Kouvelis, Yunanistan’ın finansal kiralama yoluyla 5 yıl için Fransa'dan iki savaş gemisi alacağını açıkladı

Kouvelis, katıldığı bir televizyon programında sorulan sorular üzerine konuya ilişkin haberleri şöyle teyit ederek, "Fransa'nın finansal kiralama yolu aracılıyla bize iki fırkateyn sağlayacağı doğru, sonraki adım iki fırkateyn daha almak olacak." Vurgusunu yaptı.

FREMM sınıfı iki fırkateynin yaz ayları içerisinde bir gün gelmelerinin mümkün olduğunun altını çizen Kouvelis, devamında alınması planlanan iki fırkateyn için ise finansal kiralama yerine satın alınma yoluna gidilmesi gerektiği yönünde ifadelerde bulundu.

"SİLAHLANMA YARIŞININ PARÇASI"

Fotis Kouvelis, Yunan ordusunun modernize edilmesi ihtiyacı olduğunu işaret ederek, "Fakat, Yunanistan silahlanma yarışının bir parçası olmayacağı konusunda kesin düşüncelerim var." değerlendirmesinde bulundu.

Kathimerini haberinde, Atina ve Paris arasındaki anlaşma sonrası iki Fransız gemisinin Yunanistan'a kiralanacağı, 5 yılın sonunda ise Belharra tipi fırkateynin ülke donanmasına katılacağını duyurusu yaptı.

Paris yönetimi şu anda herhangi bir açıklama yapmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal