Yunanistan Başbakanı Çipras'tan Türkiye'ye Yaptırım Tehdidi

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs Adası açıklarındaki doğalgaz arama faaliyetleri hakkında AB'den yaptırım talebinde bulunacaklarını açıkladı

17.06.2019-08:59 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-08:51)

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Başbakanlık binasında olağanüstü düzenlenen Dışişleri ve Savunma Konseyi Toplantısı'na katıldı. Ülkenin Dışişleri ve Savunma bakanlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı da katılım sağladı.

'TÜRKİYE'YE YAPTIRIM KARARLARI UYGULANMASI DAHİL DOĞRU KARARLAR ALINSIN'  

Toplantıdan sonra basın açıklamasında bulunan Çipras, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmalarını görüştüklerini belirtti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis ile bir telefon görüşmesi düzenlediğini söyleyen Çipras, şöyle dedi:

"AB Zirvesi öncesinde hazırlanmak amacıyla fikir birliğine vardık. Böylece, (Güney) Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB) eğer bir sondaj çalışmasının düzenlendiği teyit edilirse, Türkiye'ye karşı yaptırım uygulanması dahil doğru kararların alınması sağlansın."

Çipras, Yunanistan ve Rum tarafının, AB'nin desteğiyle güçlü bir konumda olduğunu iddia ederek, "Yunanistan ya da Rum kesiminin egemenlik haklarının çiğnenmesi durumunda bunun sonuçlarının olacağı" tehdidinde bulundu.

DIŞİŞLERİ'NDEN TEPKİ  

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin kıta sahanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC), Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ruhsat verdiği bölgelerde sismik araştırma ve sondaj yaptığını söyleyerek, "FATİH1 gemimiz hemen Kıbrıs'ın batısında sondaja başladı" ifadelerinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal