Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Türkiye'yi Tehdit Etti

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'yi tehdit etti. Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama faaliyetlerinde ısrar etmesi halinde bunun sonuçları olacağını söyledi.

21.06.2019-15:23 - (Son Güncelleme: 21.06.2019-16:44)

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye'nin Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama faaliyetlerinde ısrar etmesi halinde bunun sonuçları olacağını söyledi.

Brüksel'de gerçekleştirilen AB zirvesinin sonrasında basın mensuplarıyla görüşen Çipras, "Türkiye'nin saldırganlığında bir artış var. Bunu sadece Yunanistan'la ilişkilerinde değil, ABD ve Avrupa ile olan ilişkilerinde de gözlemliyoruz." biçiminde konuştu.

Türkiye geride bıraktığımız günlerde Doğu Akdeniz'deki doğalgaz arama faaliyetleri için Fatih sondaj gemisinin sonrasında ikinci sondaj gemisini de bölgeye yollamıştı.

Ankara, bölgede Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin ABD firmalarıyla beraber yürüttüğü çalışmalara tepki göstererek Kıbrıslı Türklerin haklarına sahip çıkılacağını söylemiş ve Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi dışarıda bırakarak hiçbir çalışma yapılamayacağını savunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal