Yunan Polisi Göçmenleri Dövüp Geri Yolladı

Edirne'den Yunanistan'a giden bir grup göçmen, Yunanistan polisi tarafından paraları ve değerli eşyaları ile kıyafetleri alındıktan sonra dövülüp, Türkiye'ye geri yollandı.

03.03.2020-11:11 - (Son Güncelleme: 03.03.2020-12:18) Yunan Polisi Göçmenleri Dövüp Geri Yolladı

Göçmenler, Edirne'den Yunanistan'a geçme mücadelesini sürdürürken, Meriç Nehri üzerinden geçiş yapmalarının ardından Yunan polisi tarafından yakalananlar, Türkiye'ye geri yollanıyor.

Yunanistan tarafına geçen Afgan grup, Yunan polisi tarafından kıyafetleri çıkarıldıktan sonra şiddet gördüklerini anlattılar.

BOTA BİNDİRİP, TÜRKİYE'YE İTTİLER

Yunan polisinin üzerlerindeki paralar ile değerli eşyaları alıp, soyduktan sonra zorla bindirdikleri bot ile Türkiye tarafına ittiğini söyleyen Muhammed Elhadar, "Ben, ailem ve arkadaşlarımla birlikte dün karşıya geçmeyi başardım. Yunan polisi bizi yakaladı. Bizi alıp bir yere götürdüler. Bu sabah, erken saatlerde Meriç Nehri kıyısına getirip üzerimizdeki para, telefon ve değerli eşyalarımızı aldılar. Ellerindeki sopalarla döverek, Türkiye tarafına ittiler. Türk askeri bize sahip çıkıp, battaniye verdi, yemek verdi. Allah Türk askerinden razı olsun" şeklinde konuştu

"KADIN, ÇOCUK DİNLEMEDEN DÖVÜYORLAR"

Üzerindeki kıyafetler ile değerli eşyaları alınan Afgan Ali Haskani de "Yunan polisi bize çok kötü davrandı. Sopayla her yerimize vurdu. Kadın, çocuk dinlemeden dövüyorlar. Üzerimizdeki kıyafetleri soyarak bizi zorla gönderdiler." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal