YPG/PKK, BM'deki Skandalla Çocukları Savaştırdığını Kabul Etti

Terör örgütü YPG/PKK, senelerdir 11-16 yaşındaki çocukları ailelerinden zorla alarak sözde eğitim kamplarına alıyor ve savaştırıyor

02.07.2019-12:48 - (Son Güncelleme: 02.07.2019-12:38)

Terör örgütü YPG/PKK, Birleşmiş Milletler (BM) ile imza attığı çocukları savaştırmayı bırakma eylem planıyla işlediği savaş suçunu itiraf etti.

"SDG" adını kullanan YPG/PKK'nın dün, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in silahlı çatışmalarda çocuklar hakkındaki özel temsilcisi Virginia Gamba ile BM Cenevre Ofisi'nde elinde tuttuğu çocuk savaşçıları bırakması için hazırlanan eylem planına imza attığı öğrenildi.

Uzun zamandır 11-16 yaş çocukları savaştırdığı tespit edilen YPG/PKK, skandal anlaşmayla bu noktadaki suskunluğunu bozmuş ve durumu ilk defa kabul etmiş oldu.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDA ÇOÇUK SAVAŞÇILAR FOTOĞRAFLANMIŞTI  

Uluslararası insan hakları örgütlerinin defalarca ele aldığı konu, Anadolu Ajansı (AA) tarafından da belgelenmişti.

AA, Zeytin Dalı Harekatı esnasında Afrin'de etkisiz hale getirilen teröristlerin üzerinde ve barınaklarda ele geçirilen fotoğraf makinelerinden çıkan çocuk savaşçıların fotoğraflarını yayınlamıştı.

Yine 22 Mart 2018 tarihinde Zeytin Dalı Harekatı doğrultusunda Afrin'in Hacıhasanlı bölgesinde, hava harekatıyla imha edilen ve YPG/PKK'nın çocukları eğittiği tespit edilen eğitim kampı, AA tarafından görüntülenmişti.

Kullanılamaz hale getirilen kampın, 13-17 yaş çocuk savaşçıların eğitildiği merkez olduğu tespit edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal