Yerel Meclis ''İnsani Yardım Koridoru'' Talep Etti

Suriye'nin İdlib, Halep ve Hama bölgelerinde şiddetli çatışmalar yaşanması üzerine yerel meclisler insani koridor açılması talebinde bulundu.

04.01.2019-15:29 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-15:27) Yerel Meclis ''İnsani Yardım Koridoru'' Talep Etti

Suriye'nin İdlib, Halep ve Hama bölgelerinde askeri muhalifler ve Beşşar Esed rejimi karşıtı silahlı gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanması üzerine yerel meclisler insani koridor açılması talebinde bulundu.

Halep'in batısında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)’ya bağlı Ulusal Özgürleştirme Cephesi (UÖC)’nin bir kolu olan Nureddin Zengi Hareketi ile rejim karşıtı silahlı grup Heyet Tahrir Şam arasında, geçen pazar başlayan çatışmalar devam etmekte.

İdlib ilinin genelinde, Hama'nın kuzeybatı kırsalı ve Halep'in batısında gerçekleşen çatışmalarda şimdiye kadar en az 12 sivil yaşamını yitirdi, 40'ten fazla sivil ise yaralandı.

Artan can kayıpları üzerine 8 sivil yerel meclis ortak bir açıklama yaptı.

Sosyal medya hesaplarından yayınlanan açıklamada, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içinde bulunan Halep'in batı kırsalına ulaşan yolların çatışmalar sebebiyle kesildiği, köyler ile kentler arasındaki irtibatın kaybedildiği aktarıldı..

Yerel meclisler, sivillerin daha fazla zor durumda kalmaması için için silahlı grupların "insani koridor" açılmasına izin vermesini talep etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal