Washington'da Trump'a Protesto

ABD'nin başkenti Washington'da yüzlerce gösterici, ABD yönetiminin Irak'ta durmaması ve İran ile savaşın olmaması söylemlerinde bulundu.

05.01.2020-00:51 - (Son Güncelleme: 05.01.2020-00:48) Washington'da Trump'a Protesto

ABD'de "CodePink" olarak da bilinen "Pempe Kod: Barış için Kadınlar" adlı sivil toplum örgütü liderliğinde, Müslüman Barış Derneği, Birleşik Savaş Karşıtlığı Derneği gibi birçok sivil toplum kuruluşunun üyeleri, "Ulusal Eylem Günü" sebebiyle Beyaz Saray'ın önünde toplanarak taleplerini dile getirdi.

ABD'NİN IRAK'TA İRAN İLE KARŞI KARŞIYA GELMESİNİ PROTESTO ETTİ

"İran'a karşı savaş ve yaptırımlara hayır", "İran ile barış" ve "İran ile görüş, bombalama" yazılı pankartlar taşıyan grup, ABD'nin askerlerini Irak'tan çekmesi çağrısında bulundu.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı eylemde "İran'ı Irak'a çevirmeyin" sloganları atan grup, İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin "Suikastlere hayır" pankartları açtı.

ABD ile İran arasındaki gerilim, Amerikan ordusunun 3 Ocak'ta Bağdat Havalimanı yakınlarında İranlı General Kasım Süleymani'yi öldürmesiyle tırmanışa geçti.

Süleymani'nin öldürülmesinden sonra ABD'nin Irak'taki üslerine roket saldırıları artarken ABD'nin de Şii milis grubu Haşdi Şabi'ye ait hedefleri vurduğu iddia ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.





DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal