Washington Post Gazetesi'nden Trump'a Ağır Sözler

Washington Post Gazetesi, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi olayında tepkisizliğiyle dikkat çeken ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştiren bir yazı yayınladı.

23.11.2018-22:36 - (Son Güncelleme: 24.11.2018-09:14) Washington Post Gazetesi'nden Trump'a Ağır Sözler

Washington Post gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesine tepkisizliğinin “dünyanın dört bir yanındaki otokratlara tatil hediyesi” olduğu görüşüne yer veren bir yazı yayımladı.Yazıda Trump'ın insan hakları ve özgürlüklere bakışı eleştiriliyor. Ayrıca Trump'ın Cemal Kaşıkçı cinayetindeki tepkisizliği, "dünyanın dört bir yanındaki otokratlara tatil hediyesi" olarak değerlendirildi. Yazıda Trump'a yönelik, ''övgüye boğ, ona kral gibi davran, bir tomar para göster ve rahatsız olduğun bir gazeteciyi öldürmek istediğini söyle, yüzünü diğer tarafa çevirir.” ifadesi yer aldı. 

Yazıda ayrıca ABD'nin Suudi Arabistan'a uyarıda bile bulunmadığı açıklandı. Ayrıca yazıda CIA'in Kaçıkçı'yı öldürme emrini Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın verdiği değerlendirmesine rağmen Trump'ın “Suudi Arabistan'ın yanındayız" yönündeki açıklamaları eleştirildi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal