Venezuelalı Muhalif Lider Lopez: Darbe Girişimi İçin Hazırlık Yaptık

Venezuelalı muhalif lider Leopoldo Lopez "30 Nisandakidarbe grişimi rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık." açıklamasında bulundu.

03.05.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 03.05.2019-09:12)

Venezuela'da ev hapsinden kurtulan muhalif lider Leopoldo Lopez, 30 Nisan'daki başarısız askeri ve sivil kalkışma hakkında, "Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık." ifadesinde bulundu.

İspanya'nın Caracas Büyükelçiliği önünde basın mensuplarına açıklamalar yapan Lopez, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti devrilene kadar dinlenmeyeceğini söyleyerek, halkı sokağa davet etti.

Lopez, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ve İspanya halkına teşekkür ederek, "Burada konuk olarak kalıyorum ve bu durum böyle sürecek." şeklinde konuştu.

Lopez, ordudan yüksek rütbelilerle görüştüğünü ileri sürerek, "Ev hapsindeyken, 3 haftadan daha fazla bir süre boyunca komutanlar ve generallerle toplantılar düzenledim. Onlarla hükümet gaspını sona erdirmek üzere anlaşmaya vardık. Şunu bilmek gerekiyor, 30 nisanda başlayan şey geri döndürülemez bir süreçtir." ifadesinde bulundu.

DARBE GİRİŞİMİNE HAZIRLIK YAPILMIŞ

Lopez, 30 Nisan günü yaşanan başarısız askeri ve sivil kalkışmanın bir süreç olduğunu belirterek, "Bu rastgele yapılmış bir şey değil, biz bu iş için hazırlandık. Bunun fark edildiğini zannediyorum." sözlerinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal