Venezuela'dan Tükiye'ye Oslo Sürecine Dahil Olma Teklifi

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Isturiz, "Türkiye bizim zor zamanımızda yanımızda durdu. Bu sebeple Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı." ifadesinde bulundu

17.06.2019-15:07 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-15:00)

Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Aristobulo Isturiz, Türkiye'nin kendilerine karşı yürütülen ambargoya karşın zor zamanlarında yanlarında durduğunu söyleyerek, "Biz ülkemizdeki krizi çözmek istiyoruz ve Türkiye de bizim yanımızda olduğunu gösterdi. Bu sebeple Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı." şeklinde konuştu.

"Demokrasi Günü" kutlamaları nedeniyle Nijerya'ya resmi ziyaret düzenleyen Venezuela Devlet Başkanı Yardımcısı Isturiz, "Venezuela ile Dayanışma Kampanyası" adıyla gerçekleştirilen programdan sonra, ülkesinde son dönemde meydana gelen olaylar ve Türkiye'nin Venezuela'ya desteğine ilişkin sorularını cevapladı.

OSLO SÜRECİNE DAHİL OLMA TEFLİFİ  

Türkiye'nin hiçbir ülkeden korkmadığını ifade eden Isturiz, "Türkiye bize karşı yürütülen ambargodan korkmadı ve bizim zor zamanımızda yanımızda oldu. Biz ülkemizdeki krizi çözmek istiyoruz ve Türkiye de bizim yanımızda olduğunu gösterdi. Bu sebeple Türkiye de Venezuela'daki barış için Oslo sürecine dahil olmalı." şeklinde konuştu.

Isturiz, krizin başlamasından bu zamana kadar Venezuela’yı yalnız bırakmayan Türkiye'nin, Venezuela halkının yanında olmasından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal