Venezuela'daki İş Adamı ABD Haberlerini Yalanladı

Venezuela’da bulunan Türk iş adamı, ABD medyasının Venezuela kaos algısı yarattığı haberlerini yalanladı. ABD’nin bu yöndeki haberlerine ülkede yaşayan Türk iş adamından tepki geldi.

04.02.2019-09:29 - (Son Güncelleme: 04.02.2019-09:22) Venezuela'daki İş Adamı ABD Haberlerini Yalanladı

Venezuela’da bulunan Türk iş adamı, ABD medyasının Venezuela kaos algısı yarattığı haberlerini yalanladı. ABD’nin bu yöndeki haberlerine ülkede yaşayan Türk işadamından tepki geldi. MÜSİAD Venezuela Temsilcisi Hayri Küçükyavuz, sokaklarda Batılı medyanın yansıttığı gibi bir kaos ve sefalet görüntüsünün yaşanmadığını belirtti.

Hayri Küçükyavuz "Başkent Karakas'ta yaşıyorum. Ekonomi biraz durgunluk yaşıyor ama burada bir soygunculuk, açlık, sefalet, halkın sokağa dökülmesi gibi bir durum söz konusu değil" değerlendirmesinde bulundu.

HALK MADURO'YU DESTEKLİYOR

Batılı medyanın ABD darbesine yer yapmaya çalıştığı haberlerine inanılmaması gerektiğini ileten Hayri Küçükyavuz, "Dışarıdan bir askeri müdahale olmadığı sürece de sıkıntı yaşanmayacaktır. Çünkü Başkan Maduro güvenlik güçlerine hakim" yorumunda bulundu.

Küçükyavuz ülkedeki siyasi durumu da "Bir kaç gösteri var ama halkın yüzde 30 Maduro'yu destekliyor. Vatandaşların kalan kısımları ise kararsız ve muhalefet üstünlük kuramadığı için sorun yaşanmıyor" sözleriyle betimledi.

Türk işadamı, Juan Guaido’nun 15 gün öncesine kadar Venezuela’da pek tanınmadığını ve ABD desteğini arkasına alarak kendini “geçici başkan“ ilan ettiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın...

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal