Venezuela'da Muhalefet , Görüşmelerden Ayrıldı

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, hükümet ile Barbados'ta yapılan toplantılara katılmayacağını söyledi.

16.09.2019-10:04 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-09:58)

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, hükümet ile Barbados'ta yapılan toplantılara dahil olmayacağı ve bahsi geçen zaman diliminin bittiğini dile getirdi.

Muhalif lider Guaido, sosyal mecralardan yaptığı basın açıklamasıyla, Norveç'in ortaklığında Barbados'ta yapılan fakat bir süre evvel devam edilmeyen görüşmelerin muhalefet için bittiğini bildirdi.

'Barbados'taki görüşmeler sona erdi.'

Guaido'nun konuşmasında tam olarak şu ifadeler yer aldı:

 "Nicolas Maduro'nun diktatöryal rejimi, sahte bahanelerle müzakere masasını terk etti. Hükümetin tekrar müzakereye dönmeyi reddettiği 40 günün ardından, Barbados'taki görüşmelerin sona erdiğini doğruluyoruz."

Venezuela'da Maduro hükümeti ile Guaido'nun hakimiyetindeki muhalefet, devlette uzun süredir etkisini gösteren siyasi krize bir çare bulmak için geçen mayıs ayında Norveç'in aracılığıyla Barbados'ta toplantılar yapmıştı.

Ağustos başlangıcında, ABD'nin Venezuela'ya yönelik yürüttüğü ve ülkenin ABD'deki tüm varlıklarının dondurulmasını içeren yaptırımı Guaido'nun desteklemesinden hemen sonra Maduro hükümeti Barbados'taki müzakarelere dahil olmayacağını söylemişti.

Ağustos sonlarında ise hükümet ile muhalefet arasında müzakerelerin düzenlenmesi için tekraradan temas sağlansa da medyada, Maduro'nun Venezuela'nın hak iddia ettiği Guayana topraklarında yer alan Esequibo bölgesine ilişkin konumunu değiştirmemesi halinde, bu kez Guaido'nun müzakarelere dahil olmayacağını bildirdi.

Son Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal