Venezuela'da Karşıt Taraflar Sokaklara İniyor

Venezuela’da hükümet destekçileri de muhalifler gibi 9 Mart’ta sokağa inecek.

06.03.2019-09:06 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-09:04) Venezuela'da Karşıt Taraflar Sokaklara İniyor

Venezuela’da hükümet destekçileri de muhalifler gibi 9 Mart’ta sokağa inecek.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD’nin desteğiyle kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun muhalifleri sokağa davet etmesi üzerine kendilerinin de cumartesi günü büyük gösteriler yapacaklarını bildirdi.

Eski Devlet Başkanı Hugo Chavez'in vefatının 6'ncı senesi nedeniyle başkent Caracas'ta gerçekleşen organizasyonda konuşma yapan Maduro, ABD eski Başkanı Barack Obama'nın 9 Mart 2015 tarihinde Venezuela'nın ABD için ulusal tehdit olarak görüldüğü kararı imzalamasını tekrardan hatırlattı.

Maduro, söz konusu olayı "Bolivarcı Anti Emperyalist Gün" olarak nitelendirdiklerini aktardı ve "Cumartesi günü sokaklarda olacağız." dedi.

SÖZDE BAŞKAN’DAN KAMU GREVİ

Diğer yandan 22 Şubat'ta ayrıldığı Venezuela'ya önceki gün hiçbir sorun yaşamadan geri dönen ve Caracas'ta gerçekleştirdiği mitingde taraftarlarıyla bir araya gelen Guaido ise bazı sendika temsilcileri ile görüşmeler yaptı.

Başkent Caracas'taki bir eğitim kurumunda düzenlenen görüşmede Guaido, kamu çalışanları sendikalarının "etkili bir greve’’ başlayacağını açıkladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal