Venezuela'da Halk Tekrardan Sokağa İndi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu destekleyenler, yaptırım kararları ve askeri müdahale tehditlerine karşı tepkilerini belli etmek amacıyla başkent Caracas'ın tarihi merkezinde bir araya gelecek.

12.02.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 12.02.2019-09:18) Venezuela'da Halk Tekrardan Sokağa İndi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu destekleyenler, yaptırım kararları ve askeri müdahale tehditlerine karşı tepkilerini belli etmek amacıyla başkent Caracas'ın tarihi merkezinde bir araya gelecek.

İktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi tarafından Bolivar Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan mitingde Devlet Başkanı Maduro da konuşma yapacak.

MUHALİFLER DE TOPLANIYOR

Kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’yu destekleyen muhalifler ise ABD'nin Kolombiya, Brezilya ve Karayip Denizi'ndeki bir adaya yığdığı insani yardımın ülkeye getirilmesini sağlamak için yürüyüş yapacak.

Venezuela ordusundan, ABD yardımlarının ülkeye sokulmasına izin vermesini isteyen muhalifler, Caracas'ın Las Mercedes bölgesinde gerçekleştirilecek olan mitingde toplanacak.

Muhalif lider Guaido düzenledikleri miting hakkında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Silahlı kuvvetlere açık bir mesaj vereceğiz. Venezuelalıların kavgasında saf tutun ve insanımızın ihtiyacı olan ilaç ve gıdaya ulaşmasına izin verin." sözlerini aktardı.

KAYNAĞI BELİRSİZ İLK YARDIM PAKETLERİ

50 ülke tarafından geçici başkan olarak tanınan Venezuela Ulusal Meclis Başkanı muhalif lider Juan Guaido, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada mitinge katılacak olan destekçilerine vitamin ve besin takviyeleri paketleri gönderdiklerini gösteren bir video paylaştı.

Paketlere ilişkin açıklama yapan 35 yaşındaki Guaido, ilk insani yardımın dağıtımını gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "En savunmasız nüfusa destek olabilmek için örgütlenmeli ve bir insani kanalın açılmasını sağlamalıyız." sözlerini aktardı.

Yetersiz beslenmeden muzdarip olan hamile kadınlar ve çocuklar için 1 milyon 700 bin paket bulundurduklarını belirten muhalif lider Guadio, yardım paketlerinin nereden geldiğine ilişkin bir bilgi paylaşmadı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal