Venezuela'da Darbeye Destek Veren Vekillerin Dokunulmazlıkları Kaldırılacak

Venezuela’da 30 Nisan’da başarısızlıkla neticelenen askeri ve sivil kalkışmaya destek veren muhalif Ulusal Meclis (AN) milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılacak.

06.05.2019-15:19 - (Son Güncelleme: 06.05.2019-15:10)

Yerel medyada çıkan haberlere göre devlet nezdindeki yetkili Kurucu Meclis (AN) Başkanı Diosdado Cabello, ABD'nin deseğiyle kendini geçici devlet başkanı ilan eden AN Başkanı Juan Guaido’nun başarısızlıkla neticelenen askeri ve sivil kalkışmasına katılan AN milletvekillerine ilişkin yapılan adli işlemlerin devam ettiğini belirtti.

Cabello, Venezuela Başsavcılığı'nın bu milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması amacıyla yaptığı başvuruların ANC’ye gelmeye başladığını aktardı.

ANC’deki oylamada başsavcılığın taleplerine “evet” oyu vereceklerini söyleyen Cabello, “Elbette bizler de bu girişime katılanların dokunulmazlıklarının kaldırılması amacıyla ANC’de elimizi kaldıracağız.” sözlerini kullandı.

DARBE GİRİŞİMİ  

Aylardır büyük bir siyasi kriz yaşamakta olan Venezuela'da muhalefet, 30 Nisan'ın ilk saatlerinde askeri ve sivil bir kalkışma girişiminde bulunmuş fakat amaçlarına ulaşamamışlardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal