Venezuela'da Darbe Girişimine Destek Olan Milletvekillerinin Dokunulmazlığı Kaldırıldı

Venezuela'daki askeri ve sivil kalkışma teşebbüsüne destek veren ve haklarında yasal süreç başlatılan muhalif Ulusal Meclisin 7 milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırıldı.

08.05.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-09:05)

Venezuela'da ABD'nin desetğiyle kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis (AN) Başkanı Juan Guaido'nun 30 Nisan'da bir grup askerle başkent Caracas'ta amacına ulaşamadığı askeri ve sivil kalkışma girişimine katılanlara ilişkin ülkede başlatılan yasal süreç devam ediyor.

ADALET MAHKEMESİNİN TALEBİNE ANINDA CEVAP

Venezuela'da devlet kapsamındaki yetkili yasama organı Kurucu Meclis (ANC), Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi'nin (TSJ) olaylarda rol alan 7 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması talebine birkaç saat içinde olumlu cevap verdi.

"Vatana ihanet, komplo, isyana teşvik, sivil isyana teşvik, suç işlemek için örgüt kurmak, yetki gasbı, kamuyu yasalara uymamaya teşvik etmek ve nefret suçu işlemek" ithamlarıyla hakkında soruşturma açılan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran ANC'nin TSJ'ye gerekli olan yargılama iznini de kısa süre içinde vereceği tahmin ediliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal