Venezuela'da Askeri Tatbikat

Venezuela ordusu, ABD ve bölgedeki diğer ülkelerde patlak veren gerginlikten dolayı 5 günlük bir askeri tatbikata başladığı açıkladı.

11.02.2019-09:06 - (Son Güncelleme: 11.02.2019-09:03) Venezuela'da Askeri Tatbikat

Venezuela ordusu, ABD ve bölgedeki diğer ülkelerde patlak veren gerginlikten dolayı 5 günlük bir askeri tatbikata başladığı açıkladı.

Venezuela ordusu, askeri müdahale tehditlerinin son günlerde artmasıyla birlikte 5 günlük bir tatbikata başlarken, Devlet Başkanı Nicolas Maduro da ABD başkanına, "Donald Trump da dışarı, tehditleri de dışarı." sözlerini aktardı.

Latin Amerika'da İspanyol hükümetine karşı bağımsızlık hareketine önderlik yapan Simon Bolivar'ın Angostura Konuşması'nın 200. yıldönümü nedeniyle Venezuela'da askeri tatbikat başlatıldı.

Tatbikat sebebiyle Miranda şehrinde bulunan Guaicaipuro Askeri Üssü'nde düzenlenen askeri törene, kara ve hava birliklerinin komutanlarıyla birlikte Devlet Başkanı Maduro ve Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez de katıldı.

Burada askerlere konuşan Maduro, Simon Bolivar'ın söz konusu konuşmasında geçen bağımsızlık savaşının temel ilkelerine vurgu yaparak, "İşte silahlı kuvvetler burada, 200 senedir istikbali için mücadele eden bir vatanın onurunu ve haysiyetini savunan insanlar burada. Donald Trump da dışarı tehditleri de dışarı." şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal