Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Orduyu Alarm Durumuna Geçirdi

Venezuela'da siyasi kriz devam ederken, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'dan yeni bir hamle geldi. Maduro orduyu alarm durumuna geçirirdi.

20.02.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 20.02.2019-08:48) Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Orduyu Alarm Durumuna Geçirdi

ABD destekli Venezuela muhalefetinin, "insani yardımların" giriş tarihi olarak duyurduğu 23 Şubat öncesi sınırda alarm durumuna geçildi.

Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, yaptığı açıklamada, diğer hükümetlerden talimat almayacaklarını söyleyerek, "Askerler, topraklarımızın bütünlüğünün ihlal edilmesini engellemek için başkomutanımızın (Nicolas Maduro) emri çerçevesinde sınırlar boyunca konuşlu ve alarm halinde olmaya devam edecek." dedi.

"DENİZ BAĞLANTISI ASKIYA ALINDI"

Kara sınırlarında tedbir alan hükümetin diğer bir adımı da denizden geldi. Falcon Bölgesi Sivil Koruma Direktörü Gregorio Jose Montano, Karayiplerler'de yer alan Hollanda idaresindeki 3 adayla deniz bağlantısının süresiz olarak askıya alındığını duyurdu. Montano, kararın yardım merkezi olarak kullanılacağı duyurulan Curacao ile Aruba ve Bonaire adalarla ulaşımı etkileyeceğini ifade etti.

"BU ŞOVA İZİN VERMEYECEĞİM"

Tarihinin en önemli siyasi ve ekonomik buhranını geçiren Venezuela'da "insani kriz ve yardım" tartışmaları, ABD destekli muhalefet ile hükümet arasındaki tansiyonun en önemli noktalarından birini meydana getiriyor.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro, yardım tartışmalarının, "ABD'nin işgal stratejisinin bir parçası" olduğunu ve "bu gösteriye izin vermeyeceğini" ifade ediyor.

Muhalefet ise 300 bin insanın acil yardıma ihtiyacı olduğunu, 2 milyon insanın de sağlık sorunuyla karşı karşıya kaldığını iddia ederek ülkeye yardım girmesi gerektiğini ileri sürüyor.

MUHTEMEL BİR MÜDAHALE İÇİN KULLANILABİLİR

Baskılara karşın Maduro'ya sadık kalmaya devam eden ordu sınırı kapatırken, muhalefetin Kolombiya'nın Venezuela sınırındaki Cucuta şehri ile Venezuela'nın yaklaşık 40 mil açığında olan Curacao adasında bekletilen paketleri, 23 Şubat'ta ülkeye nasıl sokacağı belirsizliğini koruyor.

600 bin insanın gönüllü olduğu "yardım" girişinin önlenmesinin, ABD tarafından olası bir müdahale için kullanılabileceği öne sürülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal