Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan Trump'a Nazi Benzetmesi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD Başkanı Trump'ın sosyalizme karşı attığı adımların "neredeyse Nazi tarzında" olduğunu belirtti.

19.02.2019-10:19 - (Son Güncelleme: 19.02.2019-10:13) Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan Trump'a Nazi Benzetmesi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, ABD Başkanı Trump'ın sosyalizme karşı attığı adımların "neredeyse Nazi tarzında" olduğunu belirtti.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, başkent Caracas'ta gerçekleşen bir toplantıda yaptığı konuşmasında, Venezuela ve sosyalizme karşı adımlar atan ABD Başkanı Donald Trump hakkında açıklamalarda bulundu.

Trump’ın, "Sosyalizm, Venezuela'yı tamamen harabeye çevirdi." sözlerini hatırlatan Maduro, "Trump Miami'de, sosyalizmimizi sorgulayan eski bir söylemle ideolojileri yasaklamak ve Beyaz Saray'ın ırkçı düşüncesini baskıyla kabul ettirmek için neredeyse Nazi tarzında bir konuşma yaptı." sözlerini aktardı.

Muhalefeti desteklemesi konusunda orduya tehditler savuran Trump'a karşı çıkan Maduro, "Silahlı kuvvetlerin komutanı kim, Miami'den Donald Trump mı? Ülkenin (Venezuela) sahibi olduklarını düşünüyorlar." ifadelerinde bulundu.

TRUMP'IN VENEZUELA'DAKİ HEDEFİ NE?

ABD Başkanı'nın Venezuela'ya ilişkin hedefine de değinen Maduro, "Trump'ın Venezuela'da sevdiği şey nedir? Petrol, koltan, elmas? En kötüsü ise kukla olarak hizmet veren Venezuelalılar. İnsani yardım bir şov. Bizim 30 milyar dolarımızı çalıp 20 milyon dolarlık çürümüş gıda teklif ediyorlar." yorumlarında bulundu.

Maduro, Rusya'nın 300 ton yardımda bulunacağını ve bunun yanında BM üzerinden destek teklifi yapan ülkeler de olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal