Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Geleceği Çin, Rusya, Türkiye ve İran Gibi Ülkeler Belirleyecek

Venezüella’nın seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki siyasi kriz hakkında bir röportaj verdi. Maduro verdiği röportajda "Bu artık küresel bir savaşa dönüştü" sözlerini kullanarak "İnsanlığın geleceğini Çin, Rusya, Türkiye ve İran gibi ülkeler belirleyecek" açıklamasında bulundu.

18.02.2019-13:49 - (Son Güncelleme: 18.02.2019-13:46) Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Geleceği Çin, Rusya, Türkiye ve İran Gibi Ülkeler Belirleyecek

Venezüella’nın seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, muhalefet önderi Juan Guaido'nun kendisini 'geçici devlet başkanı' ilan etmesiyle patlak veren siyasi krize hakkında bir röportaj verdi. Maduro verdiği röportajda "Bu artık küresel bir savaşa dönüştü" sözlerini kullanarak "İnsanlığın geleceğini Çin, Rusya, Türkiye ve İran gibi ülkeler belirleyecek" açıklamasında bulundu.

Ülkesinde son zamanlarda yaşanan kriz hakkında Euronews'tan Anelise Borges'e konuşan devlet başkanı Nicolas Maduro, Avrupa Birliği'nin (AB) Guaido'yu tanımakla 'çok büyük bir hata yaptığını belirtti ve "Amerika Birleşik Devletleri dünyada tek bir hedefe odaklanıyor; Venezüella'yı ortadan kaldırmak, Venezüella'yı sömürmek, devrimi yok etmek. Fakat bunu başaramadı ve başaramayacak" sözlerini aktardı.

Juan Guaido ile bir diyalog kurmak ister misiniz sorusu üzerine Maduro, "Diyalog için muhalefeti en az 400 kere aradım. Ne zaman ve nerede olursa olsun muhalefet ile bir diyalog için hazırım ve istekliyim. Venezüella'ya yardım edebilecek tek şeyin dürüst bir diyalog olduğuna inanıyorum. Venezüella'nın iyiliği, ülkenin refahı amacıyla kapsamlı anlaşmalar yapacağımızı ümit ediyorum." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal