Ünlü Fransız Havayolu Şirket Air France Batma Noktasına Geldi

Fransa'da devam eden hava yolu çalışanlarının grevleri ünlü Fransız havayolu şirketi Air France'ı batma noktasına getirdi. Alınan bilgilere göre şirketin bu yılki zararının 300 milyon avroyu bulması bekleniyor.

07.05.2018-19:13 - (Son Güncelleme: 07.05.2018-19:07) Ünlü Fransız Havayolu Şirket Air France Batma Noktasına Geldi

Fransa-Hollanda ortak sermayeli hava yolu firması Air France KLM hisseleri, yönetim kurulu başkanı Janaillac'ın istifa kararını duyurmasının sonrasında son on senenin en sert günlük düşüşünü yaşadı.

DEĞER KAYBI YÜZDE 50'Yİ BULDU

Fransa çapında yapılan grevler neticesinde pek çok seferini iptal etmek durumunda kalan Air France'ın 2018 senesinin başından beri hisselerindeki değer kaybı yüzde 50'yi buldu.

Jean-Marc Janaillac, Air France yönetiminin 26 Nisan'dan itibaren şirket personeli ile sürdürdüğü pazarlıklardan netice alınmadığını, personelin, yapılan oylamada, 2018 - 2021 seneleri için yüzde 7 ücret artışı teklifini reddettiğini, bu nedenle de görevinden ayrılma kararı aldığını açıkladı.

GREVLER NEDENİYLE ZARAR ARTIYOR

Air France bu senenin ilk çeyreği için 269 milyon euro net zarar açıklarken grevlerin senelik maliyetinin 300 milyon euroyu bulacağı düşünülüyor.

"YOK OLMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"

Devletin yüzde 14 hisseye sahip olduğu Air France'da yaşanan olayla alakalı Fransa hükümetinden de açıklama geldi. Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Air France'ın yok olma durumuyla karşı karşıya kaldığını, pilotlar, kabin ve yer hizmetleri personelinin, yönetimin teklifini kabul etmesi gerektiğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal