Ukrayna, Rusya Yaptırımlarını Genişletme Kararı Aldı

Ukrayna, Rusya'dan ithal edilen bazı ürünlere yönelik yeni yaptırımlar getirdi.

15.05.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-13:16)

Ukrayna hükümeti, Rusya'ya yönelik uygulanan ekonomik yaptırımları genişletme kararı verdi.

Ukrayna Başbakan Yardımcısı, Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanı Stepan Kubiv açıklama yaparak, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda yaptırımların genişletilmesini içeren "Rusya'da üretilen, Ukrayna'ya ithal edilmesi yasaklanan mallar listesinde değişiklik yapılmasına ilişkin kararı" onaylandığını bildirdi.

Söz konusu yaptırımların, Rusya’dan üretilen çeşitli sanayi ürünlerine getirildiğini belirten Kubiv, “Rusya’dan mineral gübre, tarım ürünleri, nakliye araçları, kontrplak ve bazı diğer ürünlerin çeşitli tiplerine yaptırım uygulanacak.” ifadesinde bulundu.

Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman ise açıklama yaparak, mütekabiliyet gereği Rusya’dan bazı ürünlerin ithalatının yasaklandığını belirtti ve  “Yeni yaptırımlar, tümüyle Ukrayna’da üretilebilecek ya da alternatif yollardan temin edilebilecek ürünleri kapsayacak.” şeklinde konuştu.

RUSYA'NIN KIRIM'I İLHAL ETMESİ  

Rusya'nın Kırım'ı egemenliği altına alması ve Ukrayna'nın doğusundaki kriz sebebiyle Kiev hükümeti, 2014 yılından bu yana Moskova'ya yönelik çeşitli ekonomik kısıtlamalar uyguluyordu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal