Türkmenistan'da Renkli Arabalar Yasaklandı!

Türkmenistan'da renkli araba kullanımına yasak getirildi. Sadece beyaz arabaya izin verildi. İnsanlar arabasını beyaza boyatmaya başlayınca, ülke beyaz boya kıtlığı yaşanmaya başladı.

05.05.2018-13:53 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-13:33) Türkmenistan'da Renkli Arabalar Yasaklandı!

Türkmenistan yönetiminin ülkede yalnızca beyaz renkli arabaların kalmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı’nın En Sevdiği Renk

Türkmen medyasında yer alan habere göre, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Şehir Günü'nün kutlandığı 25 Mayıs'a kadar şehirde sadece beyaz arabalar kalacak. Beyazın, Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov'un en sevdiği renk olduğu belirtildi.

Renkli Otomobil Yasağı Her Yerde Uygulanacak

Aşkabat'ta yıl başından beri polis şehirde sadece beyaz renkli arabaların hareket etmesine izin vermişti. Aşkabat vatandaşları, renkli arabalarını diğer bölgelere satmak zorunda kaldı. Fakat şimdi 'renkli araba yasağı' tüm ülke için geçerli oldu.

Herkes Arabasını Beyaza Boyuyor

Siyah ve renkli araçların 'yasaklanması' nedeniyle vatandaşlar arabalarını beyaza boyamaya start verildi. Talepteki büyük artış yüzünden boyama hizmetinin fiyatında da haliyle yükselme yaşanıyor. Aşağı yukarı boyama fiyatı şimdi 18 bin manat, yani 5 bin 143 dolar.

Beyaz Boyada Kıtlık Yaşanıyor

Aşkabat'ta beyaz boya kıtlığı yaşanıyor. İki ay içerisinde, Birleşik Arap Emirlikleri yapımı 4.2 kiloluk boya kutusunun fiyatı 1.5 kat arttı. Boyama merkezleri, daha ucuz olan Çin yapımı boyaları da piyasaya sürdü.

Taksiciler İşsiz Kaldı

Bir aracın boyanması yaklaşık 1 ay sürdüğü için şehirdeki tüm taksiciler işsiz beklemeye geçti. Oysa büyük kısmı için taksicilik tek geçim kaynağıydı. Duruma tepki gösteren vatandaşlarda edinilen bilgiye göre çıkarılan yasadan pek hoşnut değil. Zira çıkan yasa ile durduk yere masrafa girdiklerini söyledikleri kaydedildi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal