Türkiye'nin İade Ettiği Terörist Irak'ta İdam Edilecek!

Türkiye'de yakalanan ve Irak'a teslim edilen IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yardımcılarından olan İsmail Elvan Selman El İtavi idama mahkum edildi.

19.09.2018-17:59 - (Son Güncelleme: 19.09.2018-17:51) Türkiye'nin İade Ettiği Terörist Irak'ta İdam Edilecek!

Irak yargısı, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin 'baş yardımcılarından' biri için, terörizm ile alakalı suçlamalar sebebiyle idam kararı çıkardı.

TÜRKİYE TARAFINDAN İADE EDİLMİŞTİ

İsmail Elvan Selman El İtavi adlı IŞİD mensubu bu senenin başlarında Türkiye tarafından Irak'a verilmişti. El İtavi, örgütün Suriye'de dağıtılması ardından kaçarak Türkiye'ye gelmişti.

BAĞDADİ'NİN YARDIMCISI OLARAK GÖREV YAPIYORDU

Abdül Sattar Bayraktar adlı savcılık sözcüsü idam kararı ile alakalı, "Bağdat'taki Karkh ceza mahkemesi, IŞİD liderliğinin en bilindik kişilerinden biri olan ve Bağdadi'nin yardımcısı olarak vazife yapan kişiyi asılarak idama mahkum etti" dedi.

ORTAK OPERASYONLA YAKALANDI

Bir Iraklı görevli, El İtavi'nin, ABD, Irak ve Türk istihbarat güçlerinin ortak operasyonu ile Şubat ayında yakalandığını duyurdu. Irak'ın Ramadi şehrinde dünyaya gelen İtavi, bazı vazifelerin yanında örgütün dini fermanlarından sorumlu bakanlık vazifesini yürütmekle de suçlanıyordu.

BAĞDADİ'NİN SURİYE'DE SAKLANDIĞINA İNANILIYOR

Irak, üç sene devam eden askeri operasyonların sonrasında 2017 Aralık ayında, IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını açıkladı. Iraklı bir istiharat görevlisi Mayıs ayı içinde gerçekleştirdiği açıklamayla, daha önce farklı defalar öldürüldüğü öne sürülen örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi'nin yaşadığını ve Irak sınırının Suriye tarafında saklandığını duyurmuştu.

IŞİD lideri, yeni olduğu tahmin edilen bir ses kaydı ile geçen ay cihad çağrısı gerçekleştirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal