Türkiye-Kırgızistan Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Kırgızistan arasında imzalanan sosyal güvenlik anlaşması imzalandı.

31.01.2019-13:52 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-13:47) Türkiye-Kırgızistan Arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Kırgızistan arasında imzalanan sosyal güvenlik anlaşması imzalandı.

Söz konusu anlaşmanın, Türkiye'deki Kırgızistanlılar ile Kırgızistan'daki Türkler için karşılıklı emeklilik hakkının oluşması başta olmak üzere çalışma hayatında iki ülke arasında eşitlik ve kolaylık sağlayacağı düşünülüyor.

Türkiye'de çalışmakta olan Kırgızistan vatandaşları ile Kırgızistan'da çalışan Türk vatandaşlarının bir süredir merakla takip ettiği anlaşma, işçi istihdamında kolaylıklar sağlayacak.

Söz konusu anlaşma ile beraber her iki ülkenin vatandaşları ve çalışanlarının sosyal güvenlik haklarının mütekabiliyet esasları kapsamında korunacak.

Bu doğrultuda, malullük, yaşlılık, ölüm, iş kazası ve meslek hastalıklarıyla hastalık ve annelik sigortalarının dahil olduğu anlaşma taraf devletlerin yasalarına uygun bir şekilde uygulanacak.

KIRGIZİSTAN’DA BİR İLK

Ülkenin Sosyal Fonu Başkan Birinci Yardımcısı Gulnura Djumatayeva, AA muhabirine yaptığı konuşmada, Kırgızistan'ın dünyada hiçbir ülke ile Sosyal Güvenlik Anlaşması bulunmadığını söyleyerek bu anlaşmanın Kırgızistan’da ilk defa uygulanacağını bildirdi.

Djumatayeva, iki ülke arasındaki Sosyal Güvenlik Anlaşma taslağının hazırlanmasında emeği bulunan ve "iki ülke vatandaşları eşittir" başlığıyla destek sağlayan Türkiye'deki çalışma grubuna teşekkürlerini sundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal