''Türkiye ve Lüksemburg Arasında Hiç Bir Siyasi Sorun Yok''

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye ve Lüksemburg 'un hiçbir siyasi sorunu olmadığını ve "dostça" ilişkilerin tadını çıkardığını söyledi.

14.01.2019-16:20 - (Son Güncelleme: 14.01.2019-16:17) ''Türkiye ve Lüksemburg Arasında Hiç Bir Siyasi Sorun Yok''

 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Türkiye ve Lüksemburg 'un hiçbir siyasi sorunu olmadığını ve "dostça" ilişkilerin tadını çıkardığını söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu, Lüksemburg’lu meslektaşı Jean Asselborn’la Türkiye’nin başkenti Ankara’da düzenlediği basın toplantısında, "Lüksemburg’la herhangi bir siyasi sorunumuz yok. Dostane ve müttefik ilişkilerin tadını çıkarıyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, Lüksemburg’un Türkiye’ye 10 milyar dolar civarında yatırım yapmasının ve Türk firmaların Lüksemburg’a 1,5 milyar dolar yatırım yapmasının ekonomik ilişkilere de yansıdığını söyledi.

Çavuşoğlu, "Türkiye'ye gelen [Lüksemburg] turist sayısı önemli ölçüde artıyor." dedi.

Çavuşoğlu, ikili ilişkilerin yanı sıra terörle mücadeleyi, Türkiye'nin AB üyelik sürecini ve Suriye meselesini de tarıştıklarını söyledi.
Asselborn ise Türkiye ile ilişkilerin "dostane" olduğunu ve Lüksemburg Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediğini söyledi.

Türkiye 1987’de AB üyeliği için başvuruda bulundu ve 2005’te katılım müzakereleri başladı. Ancak, Kıbrıs Rum yönetiminin bölünmüş Kıbrıs adasındaki itirazları ve Almanya ve Fransa’nın itirazları nedeniyle müzakereler 2007’de durduruldu.

Salı günü Asselborn, Türkiye'nin güneydoğudaki Gaziantep ve Kilis illerinde koruma altındaki Suriyeliler için düzenlenen çeşitli projeleri ziyaret edecek ve yerel yetkililerle konuşacak.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal