Türkiye ile Rusya Yeni Hava Savunma Sistemine İlişkin Görüşmeler Yapıyor

Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport’un Genel Müdür Yardımcısı Sergey Ladygin, Türkiye’nin kendi uzun menzilli hava sisteminin kurulması konusunda Türkiye ile Rusya arasında görüşmeler yapıldığını belirtti.

30.04.2019-15:45 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-15:36)

Rusya devlet silah ihracat şirketi Rosoboroneksport’un Genel Müdür Yardımcısı Sergey Ladygin, İstanbul’da bugün başlayan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) doğrultusunda Rus haber ajansı RİA Novosti’ye değerlendirmelerde bulundu.

GÖRÜŞMELER İKİ YÖNDE İLERLİYOR

Türk görevlilerle yüksek teknolojiye ilişkin alanlarda iş birliğini görüştüklerini belirten Ladygin, “Bu görüşmeler iki yönde ilerliyor. Şu anda S-400 hava savunma sistemlerinde bazı parçaların Türkiye’de üretilmesine ilişkin olanakları değerlendiriyoruz” bigisini paylaştı.

Görüşülen diğer konunun da ulusal bir hava sisteminin kurulmasına ilişkin olduğunu söyleyen Ladygin, “Türkiye’nin çıkarları kapsamında kendi uzun menzilli hava sisteminin kurulmasını istişare ediyoruz. Bu S-400’ün dışında Türkiye Cumhuriyeti için yeni bir sistem ve bu yönde ortak çalışmalar hakkında görüşmeler düzneliyoruz” ifadesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün IDEF’in açılışında yaptığı konuşmada, “Kendi hava savunma sistemlerimizi üretme noktasında çok hızlı bir şekilde yol alıyoruz” ifadesinde bulunmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal