Türkiye Cibuti Cumhuriyeti'nde Baraj Finanse Ediyor

Bir Türk devlet kurumu tarafından inşa edilen Cibuti'nin başkenti yakınlarındaki bir su barajı, Afrika ülkesinde su baskınlarını engellemeye ve hayati öneme sahip tarımın yapılmasına yardımcı olacak.

10.12.2018-12:38 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-12:33) Türkiye Cibuti Cumhuriyeti'nde Baraj Finanse Ediyor

Bir Türk devlet kurumu tarafından inşa edilen Cibuti'nin başkenti yakınlarındaki bir su barajı, Afrika ülkesinde su baskınlarını engellemeye ve hayati öneme sahip tarımın yapılmasına yardımcı olacak. Türkiye, sellerin sık sık vurduğu Cibuti'nin kurak Kızıldeniz kıyısında 17,5 milyon Euro'luk (20 milyon $) bir harcama ile Ambouli Dostluk Barajı inşa ediyor.

Proje müdürü Ahmet Utku Oktay, Türkiye Devlet Su İşleri tarafından inşa edilen barajın, su baskınlarının etkisini en aza indirmesi hedeflediğini söyleyerek, “Barajda depolanacak su, bir sulama tarım programı olarak da kullanılacak” dedi. Proje 2017 yılında başlatıldı ve Haziran 2019'da tamamen tamamlanması bekleniyor. Oktay, “Barajın stok hacmi 14 milyon metreküp ve maliyetin yüzde 100'ü Türk hükümeti tarafından karşılanıyor” dedi. Proje, yerel nüfuslu 100 kişiye iş imkanı sağladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal