Türk Kızılayı'ndan Venezuela'ya 100 Bin Dolarlık Sevkiyat

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, Venezuela'ya Panama üzerinden 100 bin dolarlık ilaç sevkiyatı gerçekleştireceklerini belirtti

23.05.2019-10:25 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-10:20)

21. Amerikalararası Konferans için Arjantin'in başkenti Buenos Aires'a giden Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Şefik Vural Altay'ın büyükelçilik rezidansında verdiği iftar yemeğine katılım sağladı.  

Kerem Kınık yaptığı açıklamada, Amerikalararası Konferansın, Uluslararası Kızılhaç Komitesi tarafından her kıta bölgesinde 4 senede bir yapıldığını ifade ederek, "Konferansa katılım gayet iyiydi. 35 farklı ülkeden 200'e yakın katılımcı vardı. Kuzey ve Güney Amerika ile Karayip Adalarındaki insani yardım, afet, göç ve fakirlik gibi konular gündeme getirildi. Konferansta hem Türk Kızılayı olarak bir delegasyonumuz vardı hem de ben Avrupa ve Orta Asya Bölge Başkanı sıfatımla buradaydım." şeklinde konuştu.

VENEZUELA'YA 100 BİN DOLARLIK SEVKİYAT

Kınık, Venezuela'daki gerilimin ülkeye tıbbi ve insani yardımın girişine engel olduğunu söyleyerek, "Venezuela Kızılhaç Başkanı, Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'muzun Amerika Direktörüylebir araya geldik. İlk etapta Venezuela'ya Panama üzerinden 100 bin dolarlık ilaç sevkiyatı gerçekleştireceğiz. Şu an arkadaşlar bunun tedarik edilmesi amacıyla çalışıyorlar. Bu nedenle en kısa zamanda bu sevkiyat gerçekleşecek. Önümüzdeki süreçte Venezuela'ya yönelik insani yardım koridorları açılırsa ki Venezuela'da bu anlamda hem hükümet hem de muhalefetle görüşmeler yapıldı, dolayısıyla yardımlar bu anlamda oraya ulaşmış olacak." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal