Türk Kızılayı Yemen'e Yardım Eli Uzattı

Türk Kızılayı, mültecilerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için kıyı kenti Aden'de projeler yürütüyor.

26.12.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-16:12) Türk Kızılayı Yemen'e Yardım Eli Uzattı

Türk Kızılayı, mültecilerin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için kıyı kenti Aden'de projeler yürütüyor. Türk Kızılayı, Yemen sahilindeki Aden kentinde mülteciler için su depoları kurdu. Türk Kızılayı’nın Yemen'deki heyet başkanı Mehmet Sancar, yaklaşık 500 mültecinin yaşadığı Aden'deki bir mülteci kampına düzenli olarak temel insani yardım sağladıklarını söyledi.

Sancar, mültecilerin hayatta kalabilmek için pek çok şeye, özellikle de suya ihtiyacı olduğunu söyledi. "Geldiğimizden bu yana, iç savaş nedeniyle evlerinden göç etmek zorunda olan çadır şehirlerdeki Yemeni kardeşlerimizin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamak için projelerimizi sürdürüyoruz" dedi. Yetkili, su depolarının kampta 100 ailenin içme ihtiyacına hizmet edeceğini de sözlerine ekledi.

Kamptaki mülteci Abdulsaid Ahmed Uvaid, Türk Kızılayı’nın kamplarına su getirdiğini söyledi. Uvaid, "Daha önce dışarıdan su alıyorduk, şimdi buradan alabiliyoruz." dedi.

Kamplardaki mültecilerin kemik ve böbrek hastalıklarının yanı sıra kanserle de savaşmak için yiyecek ve ilaçlara ihtiyacı olduğunu söylendi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal