Trump'a Savaş Uyarısı!

ABD'nin ileri gelen siyasetçilerinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Trump'ın Suriye'den çekilme kararı ile ilgili "Suriye'den erken çekilirsen, Türkiye'yle YPG arasındaki savaş kontrolden çıkar" sözleriyle karşı çıktı.

02.04.2018-15:56 - (Son Güncelleme: 02.04.2018-15:45) Trump'a Savaş Uyarısı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘Kısa sürede Suriye’den çıkacağız, bırakalım başkaları ilgilensin’ sözlerinin ardından Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Suriye’den çıkmanın ‘alınacak en kötü karar’ olduğunu, ABD’nin çekilmesinin ‘Türkiye’yle Kürtler arasındaki gerilimi yükselteceği’ şeklinde konuştu.

Fox News’a açıklama yapan Graham, ‘Bu, başkanın alacağı en kötü karar olur. Bu filmi daha önce izledim, Obama Irak’ta aynısını gerçekleştirdi. DEAŞ köşeye sıkıştı. Eğer onları rahatlatmak istiyorsanız, Amerikan askerlerini çıkarırsınız. Bu bir faciaya neden olur. Suriye’de hâlâ 3 bini aşkın DEAŞ mensubu var. Eğer askerlerimizi kıza sürede çekersek DEAŞ geri gelir, Türkiye’yle YPG arasındaki savaş kontrolden çıkar ve Şam’ı, hiçbir Amerikan varlığı olmadan İranlılara vermiş olursunuz.’ değerlendirmesinde bulundu.

Trump geride bıraktığımız hafta Ohio’da destekçilerine açıklamalarda bulunurken, ‘Kısa sürede Suriye’den çekileceğiz, bırakalım başkaları ilgilensin’ ifadesinde bulunmuştu.

ABD Başkanı’nın YPG’nin idaresindeki bölgeye 200 milyon dolarlık yardımı da dondurduğu belirtilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal