Trump'a Büyük Darbe, Hakkında Soruşturma Açılıyor

ABD'de son ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluğu elde eden Demokratların, Başkan Donald Trump'ın CNN ve Washington Post'a karşı eylem ve sözlerinin "yasa ihlali" olup olmadığını soruşturmaya hazırlanılıyor.

12.11.2018-09:49 - (Son Güncelleme: 12.11.2018-09:47) Trump'a Büyük Darbe, Hakkında Soruşturma Açılıyor

ABD'de son ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’ndeki çoğunluğu elde eden Demokratların, Başkan Donald Trump'ın CNN ve Washington Post'a karşı eylem ve sözlerinin "yasa ihlali" olup olmadığını soruşturmaya hazırlanılıyor. Yeni dönemde Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi Başkanı olması umulan Demokrat vekil Adam Schiff, konuyla alakalı açıklamasını Axios haber sitesine yaptı. Schiff, Trump'ın CNN ve Washington Post gibi medya organlarına karşı çıkışlarının "yasa ihlali" olup olmadığını ve "medya üzerinde baskı kurulup kurulmadığını" tartışacaklarını açıkladı. Schiff, bir CNN kuruluşu olan Time Warner ile AT&T arasındaki muhtemel birleşmenin Trump yönetimince engellenmesi mevzusunu gündeme getirerek, buradaki amacın "CNN'i cezalandırmak" olduğunu iddia etti. Trump'ın Washington Post'un ve beraberinde Amazon'un da sahibi olan Jeff Bezos'u hedef aldığını da öne atan Demokrat vekil, bu konuyu soruşturacaklarını ifade etti.

Donald Trump'ın, Amazon'un kargolarını dağıtan kamuya ait posta firmasının fiyatlarını yükseltmesi için baskı yaptığını açıklayan Schiff, "Başkan bununla aslında Washington Post'u mu cezalandırmak istiyor?" dedi. Trump ile CNN arasında son günlerde yükselen tansiyona doğrudan değinmeyen Schiff, Trump'ın Amazon ve Time Warner üzerinden Washington Post ve CNN'i cezalandırmayı amaçladığını belirtti. Her ne kadar tek başına Temsilciler Meclisindeki bir hareketle Trump'ın doğrudan hedef alınması mümkün gözükmese de yazılı ifade çağrısı gibi eylemlerle Trump'ın bu konuda cevap vermek zorunda kalabileceğinin altı çizildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal