Trump Yönetiminden Venezuela İlişkin Askeri Harekat Görüşmesi

ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik ekibinin, Venezuela’da meydana gelen kriz için askeri seçenekleri tartışmak amacıyla ABD Savunma Bakanlığında görüşme yaptığı açıklandı.

04.05.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 04.05.2019-09:03)

ABD Başkanı Donald Trump'ın ulusal güvenlik ekibinin, Venezuela’da meydana gelen kriz için askeri seçenekleri tartışmak amacıyla ABD Savunma Bakanlığında görüşme yaptığı açıklandı.

ABD basınına açıklama yapan üst düzey bir görevli, söz konusu toplantı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Görevliye göre, Pentagon'da, Venezuela’da yaşanan kriz için askeri seçeneklerin görüşüldüğü toplantıya, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton katılım sağladı.

'VENEZUELA İÇİN TÜM SEÇENEKLERİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ'

Üst düzey görevli, ayrıca Çarşamba günü benzer bir görüşmenin daha gerçekleştirildiğini ve Savunma Bakan Vekili Shanahan'ın Venezuela'daki duruma ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımın bu görüşmeden sonra geldiğini öne sürdü.

Shanahan, söz konusu tweetinde, "Bu zorbalıkla özgürlüğün mücadelesidir. Başkan Trump'ı tekrar ediyor ve Venezuela halkı için tüm seçenekleri değerlendiriyoruz." sözlerini kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal