‘Trump, Rusya'yı ABD Seçimlerine Müdahale Girişimi Konusunda Uyardı’

ABD Başkanı Trump'ın, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile Washington'daki görüşmesinde, Rusya'yı ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimlerine herhangi bir müdahale girişimine karşın uyardığı bildirildi.

11.12.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 11.12.2019-09:32) ‘Trump, Rusya'yı ABD Seçimlerine Müdahale Girişimi Konusunda Uyardı’

Beyaz Saray Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Donald Trump ve Sergey Lavrov'un bugün Beyaz Saray'da bir araya geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Lavrov'un Trump'ı ABD-Rusya ilişkilerinin son durumu hakkında bilgilendirdiğinin vurgulandığı açıklamada, "Trump, Rusya'nın ABD'deki seçimlere herhangi bir müdahale girişimi konusunda ikazlarda bulundu ve Rusya'yı Ukrayna ile çatışmayı çözmeye davet etti." şeklinde açıklamada bulunuldu.

Trump'ın Rusya ve Çin'i de kapsayan küresel silah kontrolüne desteğini vurguladığının aktarıldığı açıklamada, Trump'ın Rusya ile tutuklu vatandaşlara çerçevesinde karşılıklı adım atılması konusunun da ele alındığı bildirildi.

Açıklamada, "Trump, İran'ın nükleer silah geliştirmesini engelleme ve Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılmasını sağlama konusunda Rusya'yı ABD'ye destek vermeye çağırdı." değerlendirmesinde bulunuldu.

Görüşmede ayrıca Çin ile ilişkilerin ve bu ülkeyle yapılacak ticaret anlaşmasının önemine vurgu yapıldığı aktarıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal