Trump, New York'tan Taşındı!

'New York'ta "bana çok kötü davrandılar" diyen Trump, Florida'ya taşındı.

01.11.2019-19:00 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-18:53)

ABD Başkanı Donald Trump, Demokrat Partili Vali ve belediye başkanını kastederek "Milyonlarca dolar vergi ödüyorum ama New Yorklu siyasetçiler çok kötü davrandılar" sözlerini kullanarak daimi ikametini New York'tan Florida'ya taşıyacağını açıkladı.

New York doğumlu olan Cumhuriyet Partili Trump, New York'taki Trump Tower'da yaşamasına rağmen zamanının çoğunu Palm Beach'teki evinde geçiriyordu.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI KARARA SEVİNDİ

New York Valisi Andrew Cuomo ve New York Belediye Başkanı Bill de Blasio kararı memnunlukla karşıladıklarını açıkladı.

De Blasio, Twitter'dan yazdığı mesajda "Hiç durma, ne bekliyorsun" derken Cuomo Trump'ın milyonlarca dolar vergi ödediği iddiasına gönderme yaparak "Hepsi senin olsun, Florida" diye yazdı.

Trump, ısrarlı çağrılara rağmen şimdiye kadar kaç para vergi ödediğini söylemedi.

Florida'da yerleşeceği Mar-a-Lago malikanesini 1985'te satın alan Trump, sürekli Florida'dan Washington'a seyahat yapıyor.

Trump gelecek yıl yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacak. Donald Trump, dün, beş yıl daha Beyaz Saray'da kalmayı düşündüğünü bildirdi.

Trump taşınma kararıyla ilgili Twitter mesajında "New York'u hep seveceğim. Ama maalesef milyonlarca dolar vergi ödememe rağmen belediye ve eyaletin siyasi liderleri bana çok kötü davrandılar. Çok az kişi böyle bir muamele görmüştür" dedi.

New York Times gazetesine göre Trump ve eşi Melania Trump Eylül'de Florida makamlarına ikamet başvurusunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal