Trump, Müslüman Kardeşleri Terör Örgütü İlan Edecek!

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın Müslüman Kardeşler'i terör örgütü ilan edeceğini açıkladı.

30.04.2019-14:33 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-14:25)

New York Times, Trump yönetiminin, Müslüman Kardeşler’i terörist grup olarak ilan etmeye yönelik bazı adımları atma konusunda baskı uyguladığınına dair bir haber yayımladı.

Beyaz Saray kaynaklarının kaynak olarak gösterildiği haberde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'nin Trump'ı ziyareti sonrasında bu adımın planlandığı söyleniyor. Planlar arasında ağır yaptırımların da olduğu kaydediliyor.

Haberde, Trump'ın Sisi'ye bunun olabileceğini söylediği belirtilirken, bazı Trump danışmanlarının da bunu bir taahhüt olarak yorumladıkları ifade ediliyor.

Ancak teklifin, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan üst düzey bir toplantıda sert tartışmalara yol açtığı biliniyor.

Haberde, Beyaz Saray Basın Sekreteri Sarah Huckabee Sanders'in, Trump yönetiminin, Müslüman Kardeşler'i terörist grup olarak belirlemek için çalıştıklarını kabul ettiğine dikkat çekiliyor.

New York Times, böyle bir adımın, Türkiye'ye bakan yönü için Erdoğan'ın Müslümanlar Kardeşlerin destekçisi olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye ile ilişkilerin daha da strese gireceği ve sarsıcı sonuçları olabileceği" değerlendirmesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal