Trump, II. Dünya Savaşı Anma Töreni İçin Polonya'yı Ziyaret Edecek

Polonya Devlet Başkanlığı Ofisi, ABD Başkanı Donald Trump'ın II. Dünya Savaşı'nın 80. yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Eylül ayında Varşova'yı ziyaret edeceğini ifade etti.

30.07.2019-19:00 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-18:54) Trump, II. Dünya Savaşı Anma Töreni İçin Polonya'yı Ziyaret Edecek

Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın danışmanı Krzysztof Szczerski, ABD Başkanı Donald Trump'ın II. Dünya Savaşı'nın 80. yıl dönümü törenlerinde yer almak için 31 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında Varşova'yı ziyaret edeceğini söyledi. Szczerski, Trump'ın 31 Ağustos akşamı Varşova'ya geleceğini söyledi.

TÖRENE KATILACAK

Trump'ın ertesi gün, Alman birliklerinin 1939'da Polonya'yı işgaliyle başlayan II. Dünya Savaşı vesilesiyle Varşova'da gerçekleştirilecek törenlere katılacağı, 2 Eylül'de ise ülkeden ayrılacağı bildirildi. 

TRUMP İLE ARASI İYİ

Trump'ın savunma ve enerji güvenliğine odaklanan işbirliği ile Washington'un Avrupa'daki en yakın ortakları arasında olan Polonya'ya ikinci ziyareti olacak. Trump ise Devlet Başkanı Duda'yı iki kere Beyaz Sarayda ağırlamıştı.  

 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal