Trump Hizbullah'a Ek Yaptırım Uygulama Yasasını İmzaladı

Trump , Hizbullah’a ek olarak sert yaptırımlar uygulayan 2018 tarihli Hizballah Uluslararası Finansman Önleme Değişiklikleri Yasası’nı (HIFPAA) "imzaladı.

26.10.2018-09:01 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-08:58) Trump Hizbullah'a Ek Yaptırım Uygulama Yasasını İmzaladı

Başkan Donald Trump, Hizbullah'a ek yaptırım uygulama yasasını imzaladı ve 35 yıl önce Lübnan'daki bir ABD deniz kışlası saldırısında öldürülenleri onurlandırdı. Trump , Hizbullah’a ek olarak sert yaptırımlar uygulayan 2018 tarihli Hezballah Uluslararası Finansman Önleme Değişiklikleri Yasası’nı (HIFPAA) "imzaladı. Alınan bu tedbir, Hizbullah’ı uluslararası mali sistemden daha fazla izole edecek ve fonlarını azaltacatır. Senatör Marco Rubio Perşembe günü yaptığı basın açıklamasında, yeni yaptırımlar mevzuatının Lübnan'daki ABD deniz kışlalarının tarihi bombardımanından 35 yıl sonra Hizbullah karşıtı çabaları güçlendireceğini söyledi.

Rubio, Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Başkan Trump'a, Hizbullah yaptırımlarımı yasalara uygun hale getirdiği için teşekkür ederim." ,‘’Hizbullah Uluslararası Finansman Önleme Değişiklikleri Yasası", Hizbullah’ın terörist ve füze tehditleriyle mücadeleye yönelik uluslararası çabaların güçlendirilmesinde önemli bir adımdır." dedi.

Geçtiğimiz hafta İran'ın Hizbullah'a roketlerini hassas güdümlü füzelere çevirmek için gerekli bileşenleri sağladığını bildirildi. Batılı güçler ve İsrail, İran'ı yoğun nüfuslu Beyrut'ta faaliyet gösteren fabrikalar da dahil olmak üzere sürekli olarak Hizbullah'ı silahlandırmakla suçladılar.

Hizbullah, Lübnan'ı istila etmesi sırasında İsrail ile savaşan bir askeri kanat görevinde. Hizbullah’ın askeri kanadı şu anda Suriye’de, Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın hükümeti adına savaşıyor. İsrail, İran destekli Hizbullah’ı bölgedeki başlıca muhaliflerinden biri olarak görüyor ve füze programına karşı koymaya söz verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal