'Trablus'ta Çatışmalar Devam Ederse İnsani Felaket Söz Konusu Olabilir'

Libyalı gazeteci Ahmed el-Muhsin "Trablus'ta çatışmalar devam ederse insani felaket söz konusu olabilir. Saldırıların faturasını, Bingazi'de ve Hafter'in ele geçirdiği diğer bölgelerde olduğu gibi yine kadın ve çocukların olduğu sivil halk ödeyecek." sözlerini aktardı.

15.04.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-15:52) 'Trablus'ta Çatışmalar Devam Ederse İnsani Felaket Söz Konusu Olabilir'

Libyalı insan hakları aktivistleri, General Halife Hafter'in başkent Trablus saldırılarının devam etmesi halinde ülkede büyük bir insani felaket gerçekleşebileceği uyarısı yaptı.

ŞU ANA KADAR 121 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ülkenin doğusundaki askeri kuvvetlerin lideri Hafter'in 4 Nisan'da Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırı, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birlikler tarafından durdurulmaya çalışıldı. Taraflar arasında başkent yakınında meydana gelen çatışmalarda Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün paylaştığı raporlara göre şimdiye kadar 121 kişi hayatını kaybetti, 561 kişi de yaralandı.

İNSANİ KRİZ SÖZ KONUSU

Açıklamada bulunan Libyalı aktivistler, Birleşmiş Milletler (BM) görevlilerinin "sivillere ve altyapıya karşı askeri operasyonların savaş suçu olabileceği" uyarısında bulunduğu Trablus saldırılarının, Hafter kuvvetlerinin herhangi bir ayrım yapmadan ağır silahlar kullanarak devam etmesi halinde, ülkede büyük bir insani felaketin yaşanabileceğini vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal