Trablus Çatışmalarında Hafter'in Mızrağı Ayn Zara Bölgesinde Kırıldı

General Halife Hafter'in başkent Trablus'u ele geçirmek amacıyla üç hafta önce başlattığı ilerleyiş Ayn Zara bölgesinde kırıldı.

26.04.2019-11:37 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-11:21) Trablus Çatışmalarında Hafter'in Mızrağı Ayn Zara Bölgesinde Kırıldı

Libya'da General Halife Hafter'in üç hafta önce başlattığı askeri harekette başkent Trablus'un merkezini hedef alan mızrak ucu, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı birliklerin çabalarıyla Ayn Zara noktasında kırıldı.

Halife Hafter'in başkenti ele geçirmek aacıyla başlattığı saldırı ve UMH birliklerinin de "Burkan el-Gadab" operasyonuyla karşılık vermesiyle meydana gelen çatışmalar, uluslararası kınamalarla beraber 4 Nisan'dan beri hala devam ediyor.

Libya'da General Halife Hafter'in başkent Trablus'a yönelik saldırısı üç haftadır sürerken UMH'ye bağlı birlikler, saldırıları başkent merkezinden birkaç kilometre uzaklaştırdı.

Trablus civarında meydana gelen çatışmalar sürerken sahada salı gününden bu yana kayda değer bir gelişme söz konusu olmadı.

UMH'NİN GÜVENLİK SAĞLADIĞI BÖLGELER

Libya'daki özel televizyon kanalı "Libya el-Ahrar", başkentin güney bölgelerinden, merkezden yalnızca 11 kilometre uzaklıkta bulunan Ayn Zara bölgesinin UMH tarafından ele geçirildiğini açıkladı.

Yaşanan bu gelişme, UMH'nin Ayn Zara ile Trablus'un güneydoğusunda bulunan Vadi er-Rabi'deki birliklerinin toplandığı ve Vadi er-Rabi'de Hafter'e ait iki noktanın abluka altına alındığı hakkındaki haberleri de doğruladı.

Askeri bakımdan ise Ayn Zara ve Trablus'taki en büyük kışla olan Hıllet el-Furcan'daki Yermuk Kampı'ndan geçen bir eksende güvenliğin sağlandığını kanıtlıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal