Temsilciler Meclisi'nden Trump'a Ağır Eleştiri

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi İlhan Omar, ABD'nin Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanımasına ilişkin bir açıklama yaptı.

25.01.2019-09:13 - (Son Güncelleme: 25.01.2019-09:05) Temsilciler Meclisi'nden Trump'a Ağır Eleştiri

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi İlhan Omar, ABD'nin Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanımasına ilişkin bir açıklama yaptı. Omar, ABD'nin Venezuela Devlet Başkanı Maduro’nun yönetimini tanımamasına ve Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanımasına karşılık "Venezuela’daki ABD destekli darbe, Venezuela’nın karşılaştıkları korkunç sorunlara çözüm değil." sözlerini aktardı.

Temsilciler Meclisi Üyesi Omar, Venezuela'da yaşanan gerginliğe ilişkin sosyal medya Twitter hesabından açıklama yaparak ABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela'da aşırı sağcı muhalifleri yönetime getirmeye uğraştığına işaret ederek bu adımın Venezuela'daki şiddeti yükselteceğini ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağını söyledi.

Omar yaptığı açıklamada, "Venezuela’daki ABD destekli darbe, (Venezuela halkının) karşılaştıkları korkunç sorunlara çözüm değil. Barışçıl diyalog için Meksika, Uruguay ve Vatikan'ın uğraşlarını desteklemeliyiz." diye konuştu.

''VENEZUELA HÜKÜMETİ GAZA GELMEMELİ''

Diğer yandan başka bir Temsilciler Meclisi Üyesi olan Ro Khanna da bir açıklama yaparak, "ABD, Venezuela gibi kutuplaşmış ve çatışma içindeki bir ülkenin muhalefet liderini gaza getirmemeli." sözlerini aktardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal