TBMM Başkanvekili: Türkiye Filistin Davasının Savunucusudur

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın , Türkiye'nin Filistin davasının savunucusu olduğunun altını çizdi ve ABD Filistin politikasını eleştirdi.

30.04.2018-15:24 - (Son Güncelleme: 30.04.2018-15:23) TBMM Başkanvekili: Türkiye Filistin Davasının Savunucusudur

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili Ahmet Aydın, Türkiye'nin Filistin krizinin çözümünde üstüne düşeni yapmaya hazır olduğunu açıkladı.

TBMM Başkanvekili Aydın, Ramallah'ta Filistin Milli Meclisi açılışı sebebiyle yapılan uluslararası "Filistin Barış Süreci" konferansında önemli açıklamalar yaptı.

ABD’nin "İsrail yanlısı" olmasına karşın Filistin yönetiminin sulh isteyen taraf olduğunu belirten Başkanvekili Aydın, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının hem uluslararası hukuku hem de küresel vicdanı yaraladığını belirtti.

ABD'nin bu kararla beraber tarafsız bir arabulucu olmadığını tecelli ettiğini ifade eden Aydın, "Filistin'de adil ve sürdürülebilir bir sulh için tek geçerli yol olan 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür ve egemen bir Filistin devletinin kurulmasında ısrarcı olmalıyız" ifadelerini kullandı..

FİLİSTİN’İ TANIYIN

Türkiye'nin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunduğu Ortadoğu barış süreci için çok taraflı bir uluslararası platform kurulması düşüncesini desteklediğini anımsatan Başkanvekili Aydın, "Biz Türkiye olarak üzerimize düşebilecek rolü oynamaya hazırız’’ şeklinde konuştu.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, 137 devletin Filistin'i tanıdığını ancak bu sayının yeterli olmadığını kaydederek, "Filistin devletini tanımamış olan başta Avrupa Birliği (AB) mensubu ülkelere sormak istiyorum: Şimdi değilse ne zaman? Zaman, Filistin devletini tanıma zamanıdır" diye konuştu.

ABD'nin Filistin'e yaptığı yardımları kesme kararına ilişkin konuşan Aydın, Türkiye'nin Filistinlilerin dirençlerini arttıracak yardımlarını devam ettireceğini vurgulad.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal