Tayland'ın Ünlü Sahilinde Selfie Çekenlere İdam Cezası !

Tayland’ın ünlü Mai Khao sahiline yakın geçen uçaklarla selfie çeken turistler için yetkililer, idam cezası da dahil caydırıcı sert cezalar getirmeyi planlıyor.

10.04.2019-15:54 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-15:45) Tayland'ın Ünlü Sahilinde Selfie Çekenlere İdam Cezası !

Tayland’da Phuket Uluslararası Havalimanı’na giden uçaklar ülkenin turistik Mai Khao sahiline çok yakından uçuyor ve buradaki çoğu sayıda turist uçağa dokunuyormuş gibi selfie çekiyor. Tayland havacılık yetkilileri uçak geçişi esnasında fotoğraf çeken turistler için bazı tedbirler almayı planlıyor. Geçen hafta, kazaya neden olabileceği gerekçesiyle selfie çekmenin yasaklanacağı bildirilmişti. Bu konuda para cezasının da uygulanabileceğini aktaran yetkililer, ‘idam’ cezasının da gündemde olduğunu kaydettiler. Turistlere getirilmesi planlanan ‘selfie cezalarını’ eleştiren bölge halkı ise turizmi olumsuz yönde etkileyebileceği gerekçesiyle bu önlemlere karşı çıkıyor.

GEREKÇE: PİLOTLARIN DİKKATİ DAĞILIYOR

Konuyla ilgili esas endişe, turistlerin güvenliğinin yanı sıra drone ve selfie’lerle birlikte pilotların dağılan dikkati. Bu nedenle plajın bir bölümünün kullanıma kapatılması da gündemde.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal