Tataristan'dan Türk İş İnsanlarına İşbirliği Çağrısı

Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov,"Türk iş dünyasının temsilcilerine çok saygı duyuyoruz ve Türk iş insanlarının Tataristan'da çalışması amacıyla gereken şartları sağlayacağımızı taahhüt ediyoruz" ifadesinde bulundu.

15.05.2019-16:09 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-16:01)

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Türk iş dünyasının temsilcilerine çok saygı duyduklarını belirterek, "Türk iş insanlarının Tataristan'da çalışması amacıyla gereken tüm koşulları sağlayacağımızı taahhüt ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BTSO) ev sahipliğinde, oda hizmet binasında gerçekleştirilen "Türkiye-Tataristan İş Forumu"nda konuşma yapan Minnihanov, Tataristan Cumhuriyeti'ne Türk sermayesi ve yatırımcısının gelmesini talep ettiklerini belirtti.

'TÜRKİYE TATARİSTAN'IN EN BÜYÜK ORTAKLARINDAN BİRİDİR'  

Türkiye ile Tataristan arasında ilişkilerin geliştirilmesine ve iş birliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Minnihanov, "Tataristan Cumhuriyeti, ticaret için Rusya'nın en cazip bölgelerinden biridir. Türkiye de Tataristan'ın en büyük ticari ortaklarından biridir. Bu iş birliği sürekli pekiştirilmekte fakat bizim amacımız bu iş birliğini daha yüksek seviyelere çıkarmak. Türk yatırımcılara çok teşekkür ediyoruz, ülkemize yaklaşık 2 milyar dolar yatırım yaptılar ve bu projeler başarıyla sürüyor." sözlerini kullandı.

Minnihanov, ticaretin gelişmesi amacıyla Tataristan'ın çok büyük potansiyellere sahip olduğunun altını çizdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal