Suudi Arabistan Geciktirme Taktikleri Uyguluyor!

Washington Post'ta yayınlanan Cemal Kaşıkçı makalesi dünya gündeminde oldukça etkili oldu. Elde edilen delillerin çoğu Veliaht Prens'i gösteriyor. Geciktirme taktikleri yapılıyor.

03.11.2018-09:11 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-10:02)

Washington Times Yayın Kurulu, 'Ortadoğu'nun geleceği Cemal Kaşıkçı için adaletin sağlanmasına bağlı' başlığı altında bir makale yayınladı. Gazete,'Ortadoğu'da gerçek bir istikrar arayanlar Cemal Kaşıkçı hakkındaki gerçeğin açıklanması ve bu olayda parmağı olan herkesin cezalandırılması hakkında ısrarcı olmalı.' çağrısında bulundu.

TOPLANAN DELİLLER TEK BİR İSMİ İŞARET EDİYOR

Kaşıkçı hakkında en önemli problemin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, önceden düzenlediği kabul edilen bu olaydan sorumlu tutulup tutulmayacağı olduğu söz konusu makalede, 'Elde edilen delillerin pek çoğu Veliaht Prens'i gösteriyor. Aralarında Prens'in güvenliğinde görevli olması muhtemel olan 5 kişinin de yer aldığı 15 kişiden oluşan bir suikast timinin İstanbul'a gönderilmesinin serserilerin yaptığı bir operasyon olduğunu ifade eden resmi açıklamaya inanan tek bir Ortadoğu uzmanı bile bulamayız.' ifadeleri bulunuyor.

GECİKTİRME TAKTİKLERİ YAPILIYOR

Suudi Arabistan'ın 33 yaşındaki Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı korumak amacı ile geciktirme takdirleri uygulandığını anlatan makalede, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Prens Muhammed'i desteklediğine yer verildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal