Suudi Arabistan Gazetesi Ukaz, Osmanlı Devletini'ni DEAŞ'a Benzetti

Suudi Arabistan'ın Ukaz gazetesi Türkiye aleyhine yaptığı yalan haberlerine devam ediyor. Gazete Osmanlı için "DEAŞ'ın birinci devleti" dedi.

28.03.2019-08:59 - (Son Güncelleme: 28.03.2019-08:48) Suudi Arabistan Gazetesi Ukaz, Osmanlı Devletini'ni DEAŞ'a Benzetti

Uzun zamandır Türkiye'ye karşı yalan haberlerle öne çıkan Suudi Arabistan'ın Ukaz gazetesi, son günlerde Trump'ın Golan Tepeleri'ni, İsrail'e ait olduğunu tanımasının ardından Türkiye'nin verdiği tepikiler ardından tekrar karalama kampanyası başlattı.

OSMANLI'YI DEAŞ'IN DEVLETİ YAPTILAR

Suud gazetesi, Osmanlı Devleti'ni, terör örgütü DEAŞ'in sözde "devletine" benzetme iftirasında bulundu.

Ukaz gazetesi yazarlarından Hani ez-Zahiri'nin yazdığı "DEAŞ'ın ilk devleti 1299-1923" başlıklı iftiralarla dolu bir yazıyı yayımlayarak, Osmanlı'yı sömürgecilikle itham etmeye uğraştı.

Dünyanın, ABD'nin Golan Tepeleri kararına verilen tepkilere kilitlendiği bugünlerde dikkati terör örgütü DEAŞ'a çekmek isteyen Zahiri'nin yazısında, Osmanlı Devleti'ne dönük  iftiralar şu şekilde sıralandı:

"Daha önceki yazılarımda devamlı Ebubekir el-Bağdadi'nin devletinden, DEAŞ'ın ikinci devleti diye söz ettim. Çünkü DEAŞ'tan önce kuruluşu, suçları, katliamları ve hatta yıkılışının ardından askerlerini tıpkı fareler gibi Arap dünyasından çekme aşamalarından geçen bir devlet vardı... O da kendini sahte bir biçimde Osmanlı Devleti olarak tanıtan fakat gerçekte DEAŞ'ın birinci devleti idi."

OSMAN GAZİ'Yİ UTMAN DİYE TANITTILAR

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Halid Abbas Taşkendi'nin "Yeni Osmanlı, atalarının imparatorluğunda ne arıyor?" başlığıyla kaleme aldığı diğer bir yazıda da Osmanlı tarihini iftiralarla çarpıtma cüretinde bulunuldu.

Osmanlı Devleti'nin adını çarpıtmakla başlayan makalede, Osmanlı Hanedanı'ndan birtakım adlar aktararak İslami adlarla uyuşmadığı sebebiyle devletin kurucusu Osman Gazi'nin ismini de "Utman" olarak tanıtmaya çalıştı.

BU TARZ MAKALELER GELECEK DEDİLER

Önceki sene terör örgütü PKK'lı bir teröristle yaptığı uzun röportajı paylaşarak skandal sözler kullanan Suudi Arabistan'ın yarı resmi gazetesi Ukaz, Türkiye ve Osmanlı Cihan Devleti aleyhindeki iftiralarla dolu makalelerin devamının geleceğine işaret etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal