Suudi Arabistan Belçika'dan Aldığı Silahları Yemen'de Kullanıyor

Belçika'da yapılan bir araştırma, Suudi Arabistan'ın bu ülkeden ithal ettiği silah ve askeri teçhizatı Yemen'de kullandığını meydana çıkardı.

08.05.2019-14:40 - (Son Güncelleme: 08.05.2019-14:32)

Belçika'da bazı basın ve sivil toplum kuruluşları tarafından yayınlanan araştırma, Suudi Arabistan'ın Belçika'dan ithal ettiği silah ve askeri mühimmatları Yemen'deki savaşta kullandığını ortaya çıkardı.

Belçika'nın basın organları Le Soir, Knack ve VRT'nin incelemeleri, Bellingcat ve Lighthouse Reports ile beraber yaptığı "Belçika Silahları" isimli araştırmanın sonuçları yayımladı.

Araştırmada, Suudi Arabistan'ın Belçika'dan ithal ettiği Piranha LAV-25 zırhlı araçlar, FN F2000 tam otomatik tüfekler ve Belçika teknolojisiyle üretilen savaş uçakları ve Airbus A330 tankerlerini Yemen'deki savaşta kullandığı belirlendi.

Silahların Belçika'dan Suudi Ulusal Muhafızlarına sevk edildiğini ortaya çıkaran araştırma, bu grubun yalnızca Suudi Arabistan'da aktif olmadığını ve Yemen'deki savaşa etkin katılım sağladığını açıkça gözler önüne serdi.

KAŞIKÇI DAVASINDAN SONRA SİLAH İHRACATI DEVAM ETMİŞ

Suudi Arabistan'a yoğunluklu silah ihracatı yapan Belçika'nın Valonya bölgesi, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sonra Suudi Arabistan'la yeni bir anlaşma yapmayacağını açıklamıştı.

Fakat ihracatların gerçekleştiği Anvers limanının dokümanlarını detaylıca inceleyen araştırma grubu, Suudi Arabistan'a bu sene üç kere askeri teçhizat ihracatının yapıldığını meydana çıkardı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal