Suriye Dışişleri Bakanı Muallim: Türkiye İle Çatışma İstemiyoruz

Türkiye’nin Suriye tarafından kontrol edilen İdlib bölgesindeki gözlem noktasına saldırı gerçekleştirdiği şeklindeki açıklamasından sonra, Suriye Dışişleri Bakanı ‘Ankara ile çatışma istemediklerini’ ifade etti

18.06.2019-15:03 - (Son Güncelleme: 18.06.2019-14:58)

Resmi temaslar doğrultusunda Çin’de bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, mevkidaşı Wang Yi ile beraber gerçekleştirilen ortak brifing esnasında Türkiye’ye mesajlarını iletti.

Muallim, “Umuyoruz ki ordumuz ve Türkiye ordusu savaşmayacak. Bu bizim ilkeli duruşumuz” sözlerini kullandı.

'TÜRKİYE SURİYE'DEKİ AMACI NE?'  

Muallim, “Savaştığımız kesim teröristler, özellikle İdlib’dekiler, ki orası da Suriye’ toprağı, ülkemizin bir parçası. Soru şu ki, Türkiye Suriye’de ne yapmak istiyor? Türkiye, Suriye toprağının bir bölümünü işgal ediyor ve Suriye’nin belli bölgelerinde askeri varlığı mevcut” şeklinde konuştu.

Suriye’deki sekiz senelik çatışma sürecinden sonra hükümet karşıtı kuvvetler İdlib’de toplandı. El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra'dan dönüşen Tahrir el Şam, bunların önde gelenlerinden biri olarak tanınıyor.

Suriyeli Bakan, “(Türkiye) Nusra cephesini mi koruyor? Doğu Türkistan İslam Hareketi’nin de dahil olduğu terörist grupları mı koruyor? Bu sorular Türkiye’ye sorulmalı, gerçek amaçları ne? Biz bu terörist gruplara ve örgütlere karşı savaşıyoruz. Tüm dünya biliyor ki bizim savaştığımız bu gruplar teröristler” ifadesinde bulundu.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal