Sudanlı Muhaliflere Göre Ölü Sayısı 118'e Çıktı

Sudanlı Muhalif Doktorlar, güvenlik kuvvetlerinin Pazartesi günü başkentte göstericilere müdahalesi sırasında hayatını kaybedenlerin sayısının 108'e çıktığını öne sürdü

07.06.2019-09:00 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-08:52)

Sudan Doktorlar Komitesi'nin Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, "Sudan'daki olaylarda ölü sayısı 108'e çıktı. 500'ün üzerinde de yaralı var." sölerini aktardı.

Komiteden dün yapılan açıklamada ise 100'ü aşkın ölüyle beraber askerler tarafından Nil Nehri'ne atılan sonrasında çıkarılıp bilinmeyen bir yere götürülen yaklaşık 40 ceset bulunduğu ileri sürülmüştü.

RESMİ MAKAMLARA GÖRE ÖLÜ SAYISI 46  

Sudan Sağlık Bakanı Vekili Süleyman Abdülcabbar, resmi haber ajansı SUNA'ya yaptığı konuşmada, sosyal medyada muhalif kaynakların paylaştığı rakamların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, "Orduya bağlı ortak kuvvetlerin Kolombiya bölgesi ve sonrasındaki operasyonlarında ölü sayısı 46'yı geçmedi." şeklinde konuştu.

Muhaliflere bağlı sosyal medya hesaplarından güvenlik kuvvetlerinin müdahalesinin ardından ölü ve yaralı sayısı anbean paylaşılırken, Sudan makamlarından bu sabaha kadar hiçbir açıklama gelmemişti.

MUHALİF DOKTORLAR KOMİTESİ: ÖLÜ SAYISI 113 

Sudan Doktorlar Komitesi'nin Facebook üzerinden yaptığı açıklamada ise olaylarda yaşamını yitirenlerin sayısının 113’e çıktığını iddia edildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal